Shimatta dediğin her an.. O değil ben hala arkadaki resime karar veremedim öle saçma saçma duruyo. Bi ilham geleydi, iyiydi..

21 Ocak 2011 Cuma

ODTÜ Robot Topluluğu

   Bu yazıda ODTÜ Robot Topluluğu'ndan(ORT) bahsetmek istiyorum.
   ORT nedir? Ne yapar?
-Ort Şubat 2000 de kurulmuş "ilk" robot topluluğudur.
-En basitinden isimden de anlaşılacağı üzere robot yapıp,yaptığımız robotları geliştirmeye çalışıyoruz.Çizgi izleyen, minisumo, sumo, süpürge, çöp toplayan, yangın söndüren gibi robot çeşitleri ilk olarak uğraştığımız robotlar.Bunun yanında başka projelerimiz de var.
-Yeni katılan arkadaşlarımız için teknik ve pratik eğitimler düzenliyoruz ve onlara robot yapmaları için gereken temel bilgileri gösteriyoruz.
-Ayrıca Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'ni (UORG) düzenliyoruz.Uorg'de Türkiye'nin çeşitli illerinden robota meraklı insanlar, üniversite toplulukları, teknik liseler yaptıkları robotları yarıştırmaya veya yapılan robotlar arasındaki mücadeleyi izlemeye geliyorlar. Uluslararası olarak da yurt dışındaki üniversite topluluklarından katılım gerçekleşiyor.
-Bunun dışında diğer üniversitelerin robot günlerine yarışmacı olarak katılıyoruz.
-Ort bünyesinde ODTÜ Temiz Enerji Klubü (ODTÜ-TEK) olarak güneş ve hidrojen arabası yapıyoruz ve Tübitak'ın düzenlediği Formula-G ve Hidromobil yarışlarına katılıyoruz.
-Her sene İstanbul'da dünyanın önde gelen şirketlerinin de katıldığı WİN Fuarı'nda katılımcı olarak yer alıyoruz. Standda biz de kendi yaptığımız robotlarımızı, güneş arabamızı, projelerimizi anlatıyoruz.
-Şenliklerde Ort olarak "Tornet Şenliği" yapıyoruz. Yalıncak yokuşunda kendi yaptığımız tornetlerle kayıyoruz.
-Sadece teknik bir topluluk değil, aynı zamanda da eğlenceli bir topluluğuz.Topluluk olarak pikniğe gitmeyi çok seviyoruz, ki bazen her hafta sonu pikniğe gittiğimiz bile oluyor(:D).Paintball, lasertag, bowling gibi etkinlikler de düzenliyoruz.Kısacası sadece teknik değil, eğlenceliyiz de.^^

ORT : http://robot.metu.edu.tr/

UORG : http://topluluk.odturobotgunleri.org.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder