Shimatta dediğin her an.. O değil ben hala arkadaki resime karar veremedim öle saçma saçma duruyo. Bi ilham geleydi, iyiydi..

7 Ocak 2011 Cuma

Anime Çılgınlığı 2 - Naruto ve Basilisk

     *Gelelim Naruto ya.. Bu animemizde Naruto Uzumaki adlı gencimizin hayat hikayesini anlatılıyor.Yaramaz afacan bi çocuk kendisi.Mangası beğenilince animesini de yaptılar.İlk sezonunda 220 kadar bölüm var.Hatta bi arkadaşım 5. sezonu izlerken ben 5. bölümde bırakmıştım (napabilirim sarmadı a dostlar). Genel olarak konu şöyle; 20 yıl öncesinden ninja köyümüz Konohagakure''yi kötü adamın biri ( aka Nine-Tailed Demon Fox ) basıyor ve köyü yerle bir ediyor.O zamanın ninja lideri de kendi hayatı pahasına bu demon u henüz minicik her şeyden habersiz Naruto' nun içine mühürlüyor.Gel zaman git zaman Narutocan büyüyor tabi, bu arada da hocası Mizuki parşömen kağıdını (genelde capon kardeşlerimde hep bi scroll kaçırma olayı oluyor; kabile anlaşmaları,gizli bilgiler falan oluyo içinde) Naruto'nun kaçırmasını istiyor,bizim afacan da girişimde bulunuyor tabikii.Parşömenin çalındığını duyunca diğer bir hocası Iruka da onu durdurmak için peşinden gidiyor.Mizuki parşömeni alıp Naruto'yu aradan çıkarmak için hamle de bulunurken Iruka (iyi olan ninja öğretmeni) Naruto'yu korumak için araya giriyor ve iki hoca orda  kapışıyorlar.Naruto o sırada gerçeği anca çakıyor ve iyi öğretmenini korumak için parşömenden okuduğu bir dövüş sanatını (Jutsu) Mizuki hocasına karşı kullanıyor.İşte o sırada farkediyor kii, içinde demon var. Sonrasında da okulda yaşadıkları falan filan derken anime böyle devam ediyor, ben beşinci bölümde bıraktım, izleyen izlesin. (:d)
     Ek olarak bi ara izlemeye devam edeceğm,izlediğim animeler arasında yer alsın diye.Yani çok iğrenç,ööğ bööğ kötü bi anime değil.Ben o sırada Bleach 'e daha çok sardığım için Naruto sarmamıştı o yüzden.
  
              
     *Basilisk 'i belki Mtv Anime Kuşağı 'ndan hatırlayanlar çıkabilir. Kısa bir anime,24 bölümden oluşuyor. Aşk, ihtiras, ihanet, kabileler, anlaşmalar, scroll kaçırmalar; kısacası animenin Dallas'ı (:p). İki kabilemiz Kouga ve Iga aslında eskiden beri gelen düşmanlar ancak aralarında anlaşma var diye birbirlerine karşı saldıramıyorlar. En sonunda Ieyasu adlı kabile büyüğümüzün taraf almasıyla yemişiz anlaşmayı deyip bozuyorlar. İki kabile en iyi ninjalarını savaşmak için gönderiyor. Bu sırada biri Kouga'dan biri Iga'dan kabilesinden olan genç aşıklarımız da var. Gennosukesama bizim saf kızı arada kullanıyor, hatta kabileden birinin ölümüne sebep oluyor ama kız hala Gennesukesama diye ağlıyor falan. Ayrıca çok fantastik ninjaları var. Örnek vericek olursak, hemen anime iki ninja arasındaki kavgayla başlıyor. Biri örümcek gibi bişey, ağzından çıkardığı ipimsi maddeyle diğer ninjayı taşa sarıyor. Başka bi ilginçlik muhteşem derece kıl yumağı olan,saçları 81589182 metre olan ninjamız. Saçıyla dövüşüyor nasıl bir yetenekse artık. Ayrıca elleri ve ayakları olmadan tazı gibi gövdesinin üstünde koşabilen bi ninjamız da mevcut. Gövdesinin altında garip çıkıntılar var.Sadece gövdeden oluşmasına rağmen, dili de çok uzun,hem de baya baya uzun. Gövdesine sakladığı kılıcı diliyle çıkarma kabiliyetine de sahip, hay maşşallah dedim izlerken. Yetmiyor bide insanlara dokunarak tüm kanlarını emen, onları kurutan bi kızımız var.Bunların arasında en normali ellerini birleştirip bişeyler mırıldanarak kelebeklerinin sayesinde insanlara zarar veren ablamız kalıyor. Hepsi olmazsa olmaz  ağaçtan ağaca atlama özelliğine sahip. Buda öyle bir animedir işte.
     Kısa bir anime olduğu için bi günde bile bitirilebilir. İzlediğiniz animeler arasında yer alması anime yelpazenizi geliştirir, dolayısiyle izleyin gitsin derim.
     Önerilen site yine animefreak.com dur. Başka yerlerden de izlenilebilir fakat bugüne kadar sorun yaşamadım, bu yüzden öneriyorum.

     Birde önemli bir nokta; izlerken ingilizce altyazı şeklinde izlenmesi tabiki daha hoş olur fakat bazı savaş terimleri anlaşılırlığı azaltabilir. Bu gibi durumlarda Türkçe altyazılı izlenilirse animeden soğumamış olursunuz. Ama kesinlikle Türkçe veya İngilizce seslendirilmiş halini izlemeyin; yazıktır günahtır, animeyi harcamayın.

     Son olarak ; itiraf.com : benim anlamadığım yerler olmuştu :(

1 yorum:

  1. Ahh hatırlamaz mıyım. MTV Anime kuşağını Basilisk, Naruto dışında Samurai 7, Last Exile, Hellsing de vardı. MTV Türkiye kapanınca bu yeni açılan Kidz TV'deki Animez kuşağının temelini oluşturan animeler oldu. Daha sonra bu animelerin üzerine başka animeler falan da geldi. Ama maalesef uzun soluklu olmadı Naruto hala 2. sezonu veriyor. Sanırsam reklamcılar animelerin yayınlandığı saatlerde kanallara reklam vermiyor, reklam olmayınca da kanalar maalesef yenilik getiremiyorlar. Oysa ki Türkiye'deki anime guruhu tarafından sevilerek izleniyordu. Bir çok kişi Sinek TV, Maxi TV, MTV ve Animez'deki animeleri görerek animeye başladı. Anime kültürünün yayınlamasında büyük etkileri oldu.

    YanıtlaSil