Shimatta dediğin her an.. O değil ben hala arkadaki resime karar veremedim öle saçma saçma duruyo. Bi ilham geleydi, iyiydi..

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Ao no Exorcist - Anime Çılgınlığı

Satan no ko da! Okumura Rin !

Ao no Exorcist(The Blue Exorcist-青の祓魔師), 2011 çıkışlı Kazue Kato tarafından yazılmış çizilmiş bir animemiz. Her ne kadar 2011 çıkışlı olsa da şuan sadece 1 sezonu yayınlanmış bulunmakta. 3 senede 1 sezon mu çıkardın japon kardeş :(. Son derece akıcı bir anime olup, ilk sezonu bitirdikten sonra “Ee 2.si nerde bunun” sorusunu getiriyor akıllara. Lakin henüz yayımlanmış değil, bekliyoruz, her neyse.
Ao no Exorcist

Exorcistlerin Dövüş Stilleri
Öncelikle nedir bu exorcist derseniz; exorcist demek şeytanları yok eden insanlar demek. Onlarla savaşıp onları assiah tan kovan insanlardır. Bunların rütbeleri ve değişik dövüş stilleri vardır. Bu dövüş stillerine göre şeytanları avlarlar. Dövüş stillerine göre duacı, şövalye, terbiyeciler, silahşörler ve şifacılar vardır. Duacılar, şeytanın türüne göre incilden uygun cümleler okuyarak onları yenerler. Şövalyeler, kılıç gibi keskin araçları kullanır. Terbiyeciler, kendilerine göre daha zayıf olan şeytanları çağırarak savaşırlar. Silahşörler de içinde özel mermisi bulunan tabanca kullanırlar. Şifacılar ise çeşitli bitki ve ilaçları kullanarak dövüşürler.


Exorcistlerin Rütbeleri

Gelelim animeye, bu animemizin konusu iblisler. Anime olunca tabi iblislerdir, perilerdir, doğa üstü olaylar normal kaçıyor. Burda 2 dünyadan bahsediliyor. Birincisi bizim dünyamız “Assiah”, ikincisi de iblislerin bulunduğu “Gehenna”. Bu iki dünyanın denge açısından birbiriyle bir bağlantısı yok. Sadece geçiş kapıları var ve bu kapılar da öyle kolay açılmıyor. Şeytanlar ruhların içine girerek bir şekilde assiah a ulaşmaya çalışıyorlar. Lakin insanların çoğu da şeytanın gücünü kaldırabilecek kadar güçlü değil. Ama şeytan durur mu, sürekli assiah ta kalabilmek için kendisine beden arıyor. Bedenden bedene geçerken insanlar ölüyor, şeytan her seferinde içine girebileceği bir beden bulamıyor. İşte bu noktada güçlü insanlar ön plana çıkıyor. Peki şeytanın gücünü barındırabilecek güçlü insanlar kimler? 1-Bünyesi kaldıran insanlar olabilir. 2- Exorcistlerden güçlü olup da bileğinin hakkıyla en üst dereceyi, yani “Paladin” ünvanını almış kişiler.





Hikayemiz, Okumura Rin adlı esas oğlanın yaramaz bir çocuk olup, hiç bir işte tutunamamasıyla başlıyor. Ama bence haksız da sayılmaz. Misal dövülen bir çocuk görüyor, ona yardım etmeye gidiyor ve orda kavga ediyor. Yani özünde iyi biri :D.
Sonra günlerden bir gün, diğer insanların görmediği değişik varlıklar görmeye başlıyor. İşte o gün olaylar başlıyor ve o zamana kadar hiç bir şeyden haberi olmayan Rin, gerçek kimliğini öğreniyor.
Bu arada Rin ile Yukio’nun annesi de şeytanın gücünü barındırabilecek bir vücuda sahiptir. Bu kısmı biraz saçma olsa da, akıcı bir animedir, severek izledik efem.

Neyse, gerisini de izleyin artık. :D

Şööyle bir karakterlere göz atalım;

Okumura Rin: Kendisi hikayemizin esas oğlanı olup, şeytanın çocuğudur (Satan no ko). Şeytanın çocuğu olduğu Vatikandan saklanmaktadır. Kendi güçlerinin farkına varması, mavi ateşinin mühürlendiği kılıcı çekmesiyle etkinleşecektir.  Kuyruğu vardır bide :D
Okumura Rin


Okumura Yukio: Rin’in kardeşi olup, şeytanın güçsüz çocuğu olduğu için, mavi ateşi yoktur. Kendisi küçük yaşlarda exorcist eğitimine başlamış olsa da, kardeşi Rin’in bundan haberi yoktur. Hikayenin sonlarına doğru saçma saçma işler yapıp, hakketmediği halde paladin ünvanı almış olsa da, ünvanını acı bir şekilde kaybedecektir. Sonlarda yaptığı salaklıklar yüzünden kendisini tasvip etmediğim kişidir.
Okumura Yukio

Shiro Fujimoto: Rin ve Yukio’nun babasıdır. Bir kilisede rahiplik göreviyle meşguldür. Şeytanın gücünü taşıyabilecek kapasitede olup, ona karşı çıkmıştır. Kimseye çaktırmasa da exorcistler arasında saygın bir yeri olup, paladin olarak kendini ispat etmiş bir abimizdir, büyüğümüzdür. Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.


Shiro Fujimoto

Mephisto Pheles: Fujimoto abimizin güvendiği bir kişidir. Özünde şeytandır. Ama iyi bir şeytan olup vatikanla iş birliği yapmaktadır. True Cross Academy’nin başındaki kişidir. True Cross Academy’de exorcist olmak isteyen kişilere eğitim verilmektedir.
Mephisto Pheles

Shura Kirigakure: Kendisi göğsüyle değil, exorcist başarılarıyla söz edilmek isteyen bir kimsedir desek yalan olur. Bikiniyle dolaşmaktadır. Ama exorcist olarak da başarıları vardır. İyi bir şövalyedir. Kılıcına sağlık ablacım, iyi dövüşüyon lafımız yok. :D Fujimoto’nun öğrencisidir. Fujimoto abimiz, Shura’dan Rin’i eğitmesini istemiştir. Önceleri kabul etmeyip trip atsa da, sonradan bunu kabul edip Rin’e kılıç kullanmayı öğrenmeyi kendi istemiştir.
Shura Kirigakure


Karakterler olarak bu kadarı şimdilik yeter diye düşünmekteyim.

---Spoiler---
Büyük bir spoiler verecek değilim. Ama hikayeyle ilgili şunu söylemek istiyorum. Rin ile Yukio’nun annelerinin hikayesi son derece saçma. Neymiş efendim, iblislerle insanlar normal geçinceklermiş onları sevmeyi öğrencekmişiz, iblisi kendi vücudunda barındırıp eğleniyomuş falan da filan. Saçmaydı kardeş. :D
---Spoiler---

Sonuç olarak şeytanlı güzel bir animedir. Animeseverlerin izlemesi gerekir diye düşünmekteyim.


İkinci sezonu çıksa da izlesek değil mi :( 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder