Shimatta dediğin her an.. O değil ben hala arkadaki resime karar veremedim öle saçma saçma duruyo. Bi ilham geleydi, iyiydi..

15 Ağustos 2014 Cuma

Berserk - Anime Çılgınlığı


Son derece saçma,  konusuz, anlamsız, zaman kaybı, gereksiz vs vs.

Yani söylenecek ne kadar kötü şey varsa bu animeye söleyebilirim. Bu kadar salakça bir anime izlememiştim.

Tavsiyem : İZLEMEYİN.

Şimdilik size olayı özet geçeyim anlarsınız zaten.

Berserk - Griffith, Guts, Caska
Bu anime 25 bölümden oluşuyor, kısa diye izleyeyim bari dedim. Lakin ilk 5 bölümü izledim anlamsız anlamsız kah orda kah burda dövüşülüyor. Hayır dövüş sahneleri de heyecanlı değil, merak uyandırmıyor. Sadece öylece izliyorsunuz. Nasıl bunu yayınlamışlar anlam veremiyorum. Tam anlamıyla ZAMAN KAYBI.
Son 3 bölümde ne oluyo, ne bitiyo anlamıyosunuz zaten. Çünkü çok anlamsız. Ee noldu şimdi, yani ee ne yani. Hep modumuz bu.  

Griffith-Caska-Guts(Arkadaki Behelit,Kralın yumurtası)
Dediğim gibi 22 bölüm orda burda savaşıyorlar. Son 3 bölümde ne olduğunu anlamadığınız saçma olaylar oluyor.

Ana karakterlerimiz Griffith, Guts ve Casca.

Griffith, Şahin Takımının (Taka no  Dan) lideri. Bu adam savaşta kimseye yenilmiyor. Boynunda saçma bir kolyesi var, adı da “Behelit” yani Kralın yumurtası.  Sonracıma bu Şahinler Takımı günlerden bir gün, güçlü bir savaşçı olan Guts ile tanışıyorlar. Guts ile Griffith dövüşüyorlar. Eğer dövüşü Griffith kazanırsa, Guts Şahinler Takımı’nın bir parçası olacak. Eğer Guts kazanırsa, yoluna devam edecek. Neyse efendim bu dövüşü Griffith kazanıyor ve Guts takımın bir üyesi oluyor. Çeşitli görevler için savaşıyorlar.


Sonra bir gün, yaklaşık 20. bölümlere doğru Guts takımdan ayrılmak istiyor. Griffith de onu yolda gitmek üzereyken buluyor ve diyor ki; sana başta söyledim, sen benimsin, ölümüne yaşamına ben karar veririm, gitmek istiyorsan yine dövüşmeliyiz. Ve çekiyor kılıcını. Bu seferki dövüşü Gutts kazanıyor ve  çekip gidiyor.

Guts
Griffith’in de hayali kendi krallığını kurmak. Bu amacına da en kolay ulaşma yolu da Midland’in  Prensesi Charlotte ile evlenmek. Guts’ın çekip gitmesine içlenen Griffith, Prenses Charlotte’un odasının penceresine gidiyor ve onu içeri almasını istiyor. Prenses Charlotte ve Midland’deki çoğu kız Griffith’e aşık durumda zaten. Prenses Griffith’i içeriye alıyor ve Griffith onu baştan çıkarıyor, beraber oluyorlar. Bu durumu kapının anahtar deliğinden gören kraliyet hizmetlisi, gerekli merciilere durumu sölüyor.  Yetkili abiler sabah olunca, Griffith girdiği pencereden çıkınca onu yakalıyorlar. Savunmasız olan Griffith de teslim oluyor tabi.
Bu sırada Guts’ın yanında durduğu kılıç bileyen abimize, saraydan bir görevli gelip ‘En iyi kılıçları yapmanı istiyorum, kaçak bir orduyu dağıtmamız lazım’ gibisinden sözler sölüyor. Böylece Guts ayrıldığı takımın zor durumda olduğunu öğreniyor ve onların  yardımına geri dönüyor.

Caska ile Guts, Griffith’i kurtarma planları yaparken birbirlerinden hoşlandıklarını farkediyorlar. Bi elektriklenme oluyor o sıralarda. Şimdi bunun ne önemi var denilebilir amma velakin Griffith bunu farkedince kıskanıyor. Bundan ötürü bahsettim.
Caska
Ayrıca da Caska’nın Şahinler Takımı’na girmesi Griffith sayesinde oluyor. Küçükken ailesi çok zengin olmadığı için bir aristokrata veriyorlar Caska’yı.  Yolda giderken de adi aristokrat Caska’ya tecavüz etmeye çalışıyor. İşte bu sırada Griffith Caska’yı kurtarıyor. Bundan ötürü Caska’nın Griffith’e bir düşkünlüğü var.
Neyse efendim zar zor dağılmaktan kurtulmuş olan Şahinler Takımı, Caska’nın liderliğinde Griffith’i kurtarmaya planları yapıyor. Guts da gelince saraya Griffith’i kurtarmaya gidiyorlar.

Griffith’i bulduklarında ise kollarındaki ve bacaklarındaki tendonlarının, konuşamaması için dilinin kesilmiş olduğunu, ona işkence edildiğini görüyorlar. Buna rağmen onu kurtarıp saraydan çıkıyorlar.
Griffith ve Prenses Charlotte

Kurtarıldıktan bir süre geçtikten sonra, Griffith’in küçüklük hayallerine dönüyoruz. Küçükken bir saraya ulaşmaya çalışan Griffith’in, saraya ulaşması için insanları öldürmesi ve onları üst üste yığması gerektiğini öğreniyoruz. Kralın yumurtası “Behelit”, bu işe yarıyormuş. Griffith söleyince de orda bulunan insanları yaratıklar kurban ederek öldürüyorlar. Şahinler Takımı’nın üyeleri bir bir öldürülüyor.

Ama Griffith zekisinin isteği üzerine, Caska sadece çıplak bir şekilde soyuluyor. Guts ile aralarındaki ilişkiyi kıskanan Griffith, Guts’ın gözü önünde Caska’ya tecavüz ediyor. Kusura bakmayın ama amk nası bi anime lan bu.
Griffith Kralın yumurtasını harekete geçirirken, sonrası kan gölü zaten

İşte o sırada da Guts’ın sağ gözü yaratık tarafından oyuluyor. Bir yaratık da onu kolundan tutuyor ama o kolunu kesmeye falan çalışıyo Caska’yı kurtarmak için.

Sonra animenin sonunda görüyoruz ki; Guts oradan kurtulmayı başarmış, bir gözü kapalı. Ne hikmetse kolu yeniden çıkmış heralde, gözü dışında sakatlanmışlığı yok.

Böyle salak bir anime.
İzlemeyin, göreceklerinizin hepsini anlattım zaten :d

Daha iyi animelerde görüşmek üzere:D