Shimatta dediğin her an.. O değil ben hala arkadaki resime karar veremedim öle saçma saçma duruyo. Bi ilham geleydi, iyiydi..

7 Ağustos 2011 Pazar

İkiyüzonbir !!!!2!!!!1!!!!1!!!!ikibirbir!!211!!

    02: 46
Sunuma 7 saat 14 dakika kalmış ve hala ezberleyememiş durumdayım, sunumda tam hazır değil daha.Henüz uyumadım, sabahleyin erken kalkıp okulda sunumu tamamlamam gerekiyor. Neden peki evde hazırlayamıyorsun? Evdeki internet cortlamış olmakla beraber power point 2010 um yok, evdeki 03 model power point sunumun tüm ayarlarıyla oynuyor da ondan. O değil internetim niye gitti şimdi yani, hayır daha fizik ödevi yapıcam. Yani boş işlerle uğraşmıycam, vatana millete hayırlı işler yapıcam. İnternetim neden CORTLADI? Nese sakinim, aslında değilim ama yapıcak bişi yok, bari sunumu ezberleyeyim.

05:00
İnternetim hala gelmedi, biraz ezberledim gibi ama sunumu. Hala hazır hissetmiyorum kendimi ama. Nese artık az da olsa uyusam iyi olucak düşüncesiyle bilgisayarı kapatıyorum.

08:00
Annem çağırıyo. "Hadi kalk annecim", acıyarak çağırıyor ama gözlerinden belli. Ona kalsa akşama kadar uyandırmıycak ama durumu biliyor tabi. Nese gözlerim yanarak kalkıyorum. Zaten ondan önceki gün de 4 saat falan uyumuşum, bu da göz yani bi şekilde o da kendisini ifade edicek. Güç bela kalkıp okula go go.. Pöeğf -_-'

09:00
Neyseki 15 dk da hazırlanıp okulda erken gidebildim, sunumu tamamlarsam bi kez de olsa power point le yapabilirim belki sunumumu düşüncesi var. 9:32 civarıyla sunumu tamamlamış durumdayım, son bir kez daha sunumla deneyeyim diyorum. Deneme 1 bitiyor amma velakin arkadaşlarım son beraber bir sunum yapalım gel buraya diyorlar. Kimyaya doğru yol alırken uykudan ziyade cin gibi gözlerim açık durumdayım, deli gibi yanıyor ama gözlerim. Nese dayan şampiyon, yes you can? Yemezler bu sözleri, kandıramıyorum pek kendimi.

10:30-11:30
Tahminlerime göre bu saat aralığında yaptık sunumu, yapmaz olaydık. Çok deli heyecan yaptım, kendimde değilim orası ayrı zaten. Sunuma başladım, böyle bi ter bastı, kalp atışım hızlandı, bi yerde ne söyleyeceğimi hatırlayamadım (WTF!). Öle kaldım yaa, dondum resmen beynim durdu.Hocaya sordum "hocam Also dediğim yerden bi daha başlasam?", başladım ama lanet yine aynı yerde kaldım FUUUUU!!!!! "Hocam yapamıycam..", gelen cevap" İstediğin yerden başlayabilirsin sorun yok..", ardından gelen espriler şakalar komiklikler " Film çekiyoruz gibi oldu başla durdur devam(haha hehe lol löl..). Sunumun geri kalanında nası bi free stayla yaptım anlatamam. Bi şekilde bitti sunum ama ben daha beter bittim. Rengim atmış zaten bir arkadaşımın gözlemlerine göre. Onu geçtim kendime hiç yakıştıramadım bu sunumu, yani tamam kendimi hazır hissetmiyodum ama o kadar saat çalıştım hani, ne biliym kendime aşırı sinirlendim. Nasıl unuturum ya, o değil kafam durdu orda, cidden o durma olayını yaşadım, hiç güzel bi durum değilmiş. Nese geçti gitti.Geçti. Yani esas kelime 'geçti' evet. Önümüzdeki sunumlara bakıcaz. Bir 'yapıcak bişi yok' vakası daha.

Ondan sonraki sunumda, önceki sunumda batırmış olduğum için önyargı var hocanın kafasında tabi, debate de olsun onu geçtim reaction paragrafında bile en az puanı alanlardan oldum.Onu da geçtim niye herkesin informative mailine cevap atıyosunda bana atmıyosun? Vay arkadaş yaa.. Bide o kadar kötü değildi be yazım ona üzülüyorum. Nese bu da geçti. Hepsi geçti zaten de.Öle işte.



Aslında olay şu ki bu dersin içeriği olsun, amacı olsun aşırı bi ikilem var bu derste. 211 de neymiş efendim öğrenciler sunum yaparlarmış, konuşma yetenekleri gelişirmiş. Yahu insanların konuşmasını geliştiricek hiçbir şey yok bu derste. Bi kere sunumları ezberlemeyin, eğer ezberlediğiniz anlayacağımız hareketlerde bulunursanız( ses tonunun cümlelerde aynı olması gibi, sürekli ileri geri giden bir el de olabilir bu, tavana bakarak konuşmalar ya da vs vs gider bu) acımadan kırarız puanınızı diyolar. Ama gelin görün ki bu sunumlara ezberlemeden çıkan yok. Nerde kaldı speaking skills? Bide gördüm ki daha iyi ezberleyen daha iyi not alıyo bu derste. Ezber yeteneğiniz varsa yırttınız. Ben free style yaptım da noldu? Hani ders konuşma yeteneğimizi ölçüyodu canım ha ?

Bide onu geçtim ilk debate de yine free style yaptım. Sonra dedim ikincisinde çalışıp gideyim belki sonuç değişir. Kağıda yazdım söyleyeceklerimi amaa cık, aynı notu aldım. Yani neye göre puanlıyosunuz canım benim?

Sonra diyolar ki sunumda siz konuşurken arkada herhangi bişey olmasın, seyirci ona dalar sizi dinlemez. Haklısınız tamam, ama sonra bakıyorum biri sunumda konuşurken boşluk koymamış, arka plan öle açık kalmış falan; ama bi de o kişinin görsellerden aldığı nota bakıyorum 5/5. Biri bana bunu açıklasın.

Neyse bir şampiyon olarak sakin olmalıyım.

Sonraaa -evet daha bitmedi- sınıfımızda deli gibi konuşabilen bi çocuk var. Çocuk bildiğin free sıtayla olsun sunumda olsun rahat rahat çıkıyo konuşuyo. Hatta o konuşunca moralim bozuluyo bu ne lan böle diye. Ona niye hoca az veriyo sürekli ona da anlam verebilmiş değilim. Ha sanane diyebilirsiniz. Tamam da burda bi haksızlık var yarın bi gün bize yapılmıycağı anlamına gelmez ki gayet bana da oldu gibi. Yani diğer insanlar oooh biz yapıyoruz kafa raad hoca çok puan kırmıyo tadındayken neden benim fazladan puanlarım gidiyo? Üstüne bide finalde çok puan kıran bir hoca geliyormuş.Vuhuuu her şey çok iyi muhteşem laylay loyloy yaşasın.

Şimdi ben çok iyi sunum yapıyorum muhteşemim de demiyorum ama beni orda profesyonel değilsiniz biliyoruz ona göre notluyoruz deyip de, her şeyi profesyonelmişim gibi anlatmamı bekliyosanız daha ne diyim ben size. Benim anlamadığım nokta o. En azından bari her şeyi muhteşem yapın istiyoruz deyin de üzülmiyim böle.



Çok sakinim. Önümüzdeki derslere bakıcaz.

Yapıcak bişi yok.